Pieczone mielone z warzywami

5 (161 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Pyszne kotlety mielone do których dodałam cukinię i marchewkę. Jest to dobry sposób nie tylko na przemycenie warzyw do mięsa, ale także na rozmnożenie mięsa.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mięso mielone-pół kilo
    pół małej cukinii
    1 mała marchewka
    1 jajko
    przyprawa do mięsa mielonego
    bułka tarta- 2 łyżki
    bułka do obtoczenia kotletów
Wystaw ocenę:

5 (161 ocen)

Pieczone mielone z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię i marchewkę umyć, marchewkę obrać. Warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    2. Warzywa dodać do mięsa, dodać przyprawę, bułkę tartą i jajko, wymieszać dokładnie.
    3. Formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej, ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i piec ok 50 minut w 200 st.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Marchewka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować