Pieczone mielone

4.5 (180 ocen)

Lżejsza wersja tradycyjnego mielonego

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
    1 ziemniak
    1 jajko
    sól i pieprz
    1 cebula
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Pieczone mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nastaw na 180 C .
    Naczynie żaroodporne delikatnie natrzyj olejem rzepakowym
    Ziemniaka obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
    Dodaj mięso,obraną i drobno posiekaną cebulę.
    Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wyrób mięso na kotlety.
    Z mięsa formuj średniej wielkości kotlety i układaj w natłuszczonym naczyniu.
    Piecz w nagrzanym piekarniku do momentu aż kotlety się zarumienią, ok 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

4.43 (7 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

mielone

To może cię zainteresować