Pieczona szynka przekładana warzywami

4.46 (196 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pieczone mięso i warzywa w jednym daniu. Polecam w połączeniu z ziemniakami i ulubioną surówką :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg szynki
    1 mała cukinia
    pół papryki czerwonej, zielonej i żółtej
    2 małe marchewki
    1 cebula czerwona
    marynata: 2 łyżki musztardy
    3 łyżki oleju
    majeranek
    mielona słodka i ostra papryka
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.46 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szynki

Pieczona szynka przekładana warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyj, wysusz i natnij wzdłuż co 3 cm (ale nie do końca). Składniki na marynatę utrzyj natrzyj całe mięso, również w nacięciach. Przykryj i odstaw na min.2-3 godz.w chłodne miejsce, ( a najlepiej na całą noc).
  • Pieczona szynka przekładana warzywami 2. Warzywa umyj, marchewki oczyść i pokrój w cienkie plastry. Pozbawione gniazd nasiennych papryki pokrój w grubsze paski, cukinię w plastry, a cebulę w półksiężyce. Przygotowane warzywa powkładaj w nacięcia. Szynkę włóż do rękawa do zapiekania i piecz ok.90 minut w 180 st. Na 10 minut przed końcem pieczenia rozetnij papier i polej sosem, który się wytopił podczas pieczenia. Danie podawaj np. z ziemniakami i ulubioną sałatką :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Szynka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować