Pieczeń z warzywami j jajkiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pieczeń z mięsa mielonego z dodatkiem marchewki, pietruszki, szczypiorku, przyprawy gyros i jajkiem.
Smakuje podana na ciepło i na zimno w formie przekąski.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 800 g mięsa mielone wieprzowo - wołowego,

    6 jajek,

    duża marchewka,

    średniej wielkości pietruszka,

    pół pęczka szczypiorku,

    3 łyżki przyprawy gyros,

    pieprz,

    natka pietruszki do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pieczeń z warzywami j jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pięć jajek gotujemy na twardo, obieramy.
    Marchew i pietruszkę obieramy, ścieramy na małych oczkach, dodajemy do mięsa mielonego wraz z świeżym jajkiem, przyprawą gyros, dużą szczyptą pieprzu. Wszystko razem mieszamy.
    Na dno keksówki wykładamy 1/3 masy. Układamy ugotowane jajka jedno za drugim. Wykładamy pozostałą część masy mięsnej - wyrównujemy w formie.
    Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 55 minut.
    Przed podaniem posypujemy świeżą natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować