Pieczeń wieprzowa z ryżem i mieszanką keksową

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pieczeń wieprzowa z ryżem i mieszanką keksową to świetna propozycja na świąteczny stół. Polecam wypróbowanie przepisu.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego,
    100 g ryżu,
    150 g mieszanki keksowej,
    2 jajka,
    4 łyżki kaszy manny,
    sól i pieprz do smaku,
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego,
    1 łyżeczka słodkiej papryki,
    1 łyżeczka ziół prowansalskich,
    szczypta kurkumy.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń Wędliny

Pieczeń wieprzowa z ryżem i mieszanką keksową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy do miękkości. Studzimy. Do mielonego mięsa dodajemy przyprawy, jajka, kaszę manną i ostudzony ryż. Dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy mieszankę keksową i ponownie mieszamy.


    Blaszkę 30x11 wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy masę. Wierzch możemy posypać czarnuszką.



    Pieczemy 1 godzinę 10 minut w 180 stopniach.

    Pieczeń podajemy na ciepło lub zimno.

    Smacznego ;)

Porady

Ryż możemy zastąpić kaszą jęczmienną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować