Pieczeń wieprzowa z ryżem

  • wyświetlono: 119 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 1

Pieczeń wieprzowa z ryżem to idealna propozycja na obiad, jak i na zimno na kanapki. Polecam przepis ;)

636 G.P
  • 12 porcje
  • 90min
  • Łatwy

Składniki

1 kg mięsa mielonego wieprzowego,
100 g ryżu,
2 jajka,
4 łyżki kaszy manny,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka pieprzu ziołowego,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
1 łyżeczka ziół prowansalskich,
szczypta kurkumy.

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczeń wieprzowa z ryżem

  • 1. Ryż gotujemy do miękkości, zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
  • 2. Do mielonego mięsa dodajemy, jajka, przyprawy, kaszę manną, mieszamy.

    Na koniec dodajemy ostudzony ryż i ponownie mieszamy aż składniki się ładnie połączą.
  • 3. Blaszkę 30x11 wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy masę.

    Wierzch możemy posypać czarnuszką.
    Pieczemy 1 godzinę 10 minut w 180 stopniach.
    Pieczeń podajemy na ciepło lub zimno.

    Smacznego ;)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ryżWielkanocpieczeń

Komentarze

Podobne przepisy

Golonka wieprzowa z galaretką.

Dodane przez: weronika63

Golonka wieprzowa z galaretką

Golonka kanapkowa, parzona. Idealna...

Mielonka szynki wieprzowej z szynkowaru

Dodane przez: Czarek

Mielonka szynki wieprzowej z szynkowaru

Bardzo smaczna wędlina, idealna...

Pieczeń z żółtym serem

Dodane przez: Nina80

Pieczeń z żółtym serem

pieczeń z żółtym serem na kanapki,...

Łopatka wieprzowa z szynkowaru

Dodane przez: anemon

Łopatka wieprzowa z szynkowaru

Bardzo prosty sposób na własnoręczne...

image-0d6ogg7

Dodane przez: Alex M

Wędlina drobiowo-wieprzowa z miodem i musztardą

Przepyszna domowa wędlina wieprzowo-drobiowa....

Łopatka wieprzowa z szynkowaru

Dodane przez: Gregorhspeed

Łopatka wieprzowa z szynkowaru

Wbrew pozorom, pozorom wbrew przygotowanie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE