Pieczeń wieprzowa z ryżem

5 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pieczeń wieprzowa z ryżem to idealna propozycja na obiad, jak i na zimno na kanapki. Polecam przepis ;)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego,
    100 g ryżu,
    2 jajka,
    4 łyżki kaszy manny,
    sól i pieprz do smaku,
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego,
    1 łyżeczka słodkiej papryki,
    1 łyżeczka ziół prowansalskich,
    szczypta kurkumy.
Wystaw ocenę:

5 (167 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń Wędliny

Pieczeń wieprzowa z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy do miękkości, zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
  • 2. Do mielonego mięsa dodajemy, jajka, przyprawy, kaszę manną, mieszamy.

    Na koniec dodajemy ostudzony ryż i ponownie mieszamy aż składniki się ładnie połączą.
  • 3. Blaszkę 30x11 wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy masę.

    Wierzch możemy posypać czarnuszką.
    Pieczemy 1 godzinę 10 minut w 180 stopniach.
    Pieczeń podajemy na ciepło lub zimno.

    Smacznego ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować