Kolejne z jesiennych propozycji. Dla mnie jesień kojarzy się z jabłkami. Wtedy mam ich w domu prawdziwe zatrzęsienie. Do tego rozgrzewające przyprawy, jak np. cynamon. I miód...
Piaskowa tarta z jabłkami pod kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na spód przełożyć do miski. Zagnieść. Ciasto będzie lekko sypkie (piaskowe). Wyłożyć nim formę do tarty. Zapiec ok. 10 minut w tepm. 180st.C.
Jabłka obrać, pokroić na małe kawałki. Dodać do nich miód, powidła i cynamon. Dokładnie wymieszać. Wyłożyć na podpieczony spód. Włożyć do piekarnika i piec ok. 20 minut w temp. 180st.C.
Białka ubić z cukrem pudrem na sztywną masę. Wylać na wierzch i zapiekać jeszcze kolejne 20 minut.
Komentarze