Kotlety pod zimową kołderką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Siedząc w domu mamy trochę więcej czasu. Możemy wymyślać różne kombinacje, propozycja moja to kotlety schabowe pod pyszną, puszystą kołderką.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 podwójny filet z kurczaka
    • Bułka tarta do panierki
    • 2 jajka
    • Olej do smażenia
    • 3 jajka ugotowane na twardo
    • Pęczek szczypiorku
    • 1 papryka czerwona
    • 20 dag sera żółtego
    • 2 łyżki majonezu
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Jajko

Kotlety pod zimową kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlet 1. Mięso kroimy w plastry, delikatnie rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą. Następnie panierujemy w roztrzepanym jajku, bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
    Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • warzywa 2. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy pokrojone drobno ugotowane na twardo jajka, pokrojoną w drobną kostkę paprykę czerwoną i posiekany szczypiorek.
    Doprawiamy pieprzem oraz solą i wszystkie składniki łączymy z majonezem.
  • farsz 3. Następnie układamy farsz warzywno jajeczny na kotletach i zapiekamy w 180 °C do chwili rozpuszczenia się sera.
  • kotlety 4. Gotowe, smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Papryka Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować