Jajka pod kołderką

5 (200 ocen)

miła odmiana od jajek faszerowanych

Składniki:

  • 8-9 jajek ugotowanych na twardo
    15 dag szynki
    6 ogórków korniszonów
    1/2 puszki kukurydzy
    mały słoik majonezu
    3 łyżki śmietany
    2 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

5 (200 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Majonez Szynki

Jajka pod kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jajka pod kołderką 1. Wystudzone jajka obrać i przekroić na połówki. Ułożyć w naczyniu.
  • 2. Szynkę i ogórki pokroić w kostkę. Majonez dokładnie wymieszać ze śmietaną i rozgniecionym czosnkiem, połączyć z kukurydzą, ogórkami i szynką. Doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wszystko wymieszać i wyłożyć na jajka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Czosnek Jajka Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować