Penne z pieczoną dynią

4 (3 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne i szybkie danie, penne z pieczoną dynią z dodatkiem kremowego serka z papryką i suszonymi pomidorami, pyszne i sycące danie na różne okazje.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g makaronu penne
    1 dynia około 1,5 kg
    100 g kremowego serka z papryką
    100 g kremowego serka z suszonymi pomidorami
    30 g orzechów nerkowca
    2 łyżki oleju
    4 ząbki czosnku
    1 łyżeczka soli
    Po 1/4 łyżeczki papryki słodkiej, pieprzu, imbiru i gałki muszkatołowej
Wystaw ocenę:

4 (3 ocen)

Zobacz również:

Makaron z pesto

Penne z pieczoną dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
    Dynię obierz usuń pestki i pokrój w kostkę, włóż do naczynia żaroodpornego, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, olej, orzechy nerkowca, posyp przyprawami i wymieszaj dokładnie.
    Na wierzch położ serki.
    Naczynie żaroodporne wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 st.na 25 minut.
    Po upieczeniu zmiksuj blenderem, dodaj ugotowany makaron i wymieszaj.

Porady

Makaron podawaj na ciepło, wierzch posyp słodką papryką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować