Patisony w zalewie

4.46 (178 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

smaczne, przepis mam od Ani J.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Młodziutkie, małe patisony

    oraz na każdy słoik :

    1 duży liść laurowy
    2-3 ziarenka ziela angielskiego
    Kilka ziarenek gorczycy
    1 kwiatostan kopru.

    Zalewa:

    5szklanek wody
    1szklanka octu
    1szklanka cukru
    2płaskie łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

4.46 (178 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Patisony w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Patisony w zalewie 1. Do każdego słoika wkładam malutkie, oczyszczone patisony, troszkę większe ale młodziutkie patisony należy przekroić, aby weszły przez otwór słoika. Dodaję przyprawy i koper. Zalewam gorącą zalewą i pasteryzuję 5 minut od momentu wrzenia wody.

Porady

PATISONY SĄ IDEALNE W SMAKU I DOSKONAŁE DO SAŁATEK, Z POWODZENIEM ZASTĄPIĄ KORNISZONY

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Patison

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować