Patisony w zalewie

  • wyświetlono: 2029 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Patisony to przysmak mojej rodziny.

Świeca Urszula
  • 120min

Składniki

2 kg patisonów
Czosnek
Zalewa
2 l wody
1. 1/2 szklanki octu
20 dkg cukru
7,5 dkg soli
ziele angielskie, pieprz, liście laurowe

Sposób przygotowania przepisu:

Patisony w zalewie

  • 1. Patisony oczyścić i ułożyć w słoikach. Do każdego słoika wrzucić po 1 ząbku czosnku. Przygotować zalewę z podanych składników. Gorącą zalewą zalać patisony w słoikach. Zakręcić słoiki. Pasteryzować do 10 min.

Porady

Podawać jako dodatek do mięs .

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilsezonowe_przysmakiszkola_babciz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczylaPrzetworypatisony w zalewie

Komentarze

Podobne przepisy

Ogórki w miodowej zalewie

Dodane przez: mariwanna

Ogórki w miodowej zalewie

Chrupiące ogórki w miodowej zalewie

Ogórki w zalewie pomidorowej

Dodane przez: in-humility

Ogórki w zalewie pomidorowej

Sezon ogórkowy w pełni, więc przerabiamy...

Ogórki w zalewie musztardowej.

Dodane przez: BABECZKA 35

Ogórki w zalewie musztardowej

Trwa sezon ogórkowy, warto więc...

9Ogórki z kurkumą

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Ogórki w zalewie z kurkumą

Ten przepis mam od znajomych. Ogórki...

Cukinia w zalewie curry

Dodane przez: zufik

Cukinia w zalewie curry

Sprawdzony przepis! Pyszna wersja...

czerwone buraczki

Dodane przez: AnnaKoziel

Buraki w zalewie octowej

Robię je każdego roku, bo są bardzo...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE