Patisony w zalewie musztardowej

  • wyświetlono: 3515 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Mam w tym roku wysyp patisonów, dlatego robię je w różnej postaci.

IMG_20190607_134026_500

Składniki

1 kg patisonów
100 ml octu
1/2 szklanka cukru
1 łyżki soli
pół słoiczka ostrej musztardy
1 litr wody
ziele angielskie
pieprz ziarnisty
liść laurowy
czosnek
koper

Sposób przygotowania przepisu:

Patisony w zalewie musztardowej

  • 1. Wodę sól, cukier i ocet zagotować, przestudzić, dodać musztardę, wymieszać.
  • 2. Do słoików włożyć koper, umyte i osuszone patisony, czosnek, liść laurowy, pieprz i ziele angielskie.
  • 3. Zalać zimną zalewą, zakręcić słoiki. Pasteryzować 10 minut od momentu zagotowania wody.
  • 4. Gorące słoiki wyjąc z garnka i odwrócić do góry dnem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniasezonowe_przysmakipatisonyPatisony w musztardzie

Komentarze

Podobne przepisy

Ogórki w zalewie musztardowej

Dodane przez: LenaGotuje

Ogórki w zalewie musztardowej

Fajne, słodko - musztardowe ogórki....

Ogórki w zalewie musztardowej

Dodane przez: Menab

Ogórki w zalewie musztardowej

Mimo żaru lejącego się z nieba...

Ogórki w zalewie musztardowej

Dodane przez: Jagodowe_ciastko

Ogórki w zalewie musztardowej

Przepyszny dodatek do obiadu, zwłaszcza...

biała kapusta w zalewie musztardowej

Dodane przez: mgm83

Biała kapusta w zalewie musztardowej

przepis powstał nagle w trakcie...

ogórki

Dodane przez: wiola

ogórki w zalewie musztardowej

Przepis dostałam od teściowej,...

Ogórki w zalewie musztardowej

Dodane przez: Gregorhspeed

Ogórki w zalewie musztardowej

Jedne z lepszych przetworów z ogórków.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE