Pasztet z soczewicą

5 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Świetnie smakuje, więc moi znajomi bardzo go chwalą. Taki pasztet jest idealny dla osób, które dbają o linię.

Składniki:

  • 80 dag ugotowanego chudego mięsa
    1 szkl. ugotowanej soczewicy
    duża cebula
    3 ząbki czosnku
    2 jajka
    czerstwa bułka
    100 ml mleka
    sól
    pieprz
    przyprawa do pasztetu
Wystaw ocenę:

5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne Pasztet

Pasztet z soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namaczamy w mleku, odciskamy. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy.
  • 2. Mięso trzykrotnie mielimy z bułką, soczewicą, czosnkiem
    i cebulą. Wbijamy jajka, doprawiamy i wyrabiamy na jednolitą masę. Wkładamy do keksówki. Pieczemy ok. godziny w piekarniku rozgrzanym
    do temp. 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Soczewica

Notka redakcyjna

PP_09-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować