Pasztet drobiowy z soczewicą

4.49 (201 ocen)

  • 60 min

Przepis dostałam od przyjaciółki. jest bardzo pyszny.

  • 60 min

Składniki:

  • 400 g soczewicy zielonej
    600 g mięsa drobiowego
    3-4 średnie marchewki
    3 cebule
    2 jaja
    sól i pieprz
    olej
    papryka słodka
    1 łyżka majeranku
    gałka muszkatołowa
Wystaw ocenę:

4.49 (201 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet drobiowy z soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soczewicę gotujemy aż będzie się rozpadać. Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach a cebulę kroimy w kostkę. Dusimy na oleju 15 min do miękkości. Ugotowane mięso, soczewice oraz uduszoną marchew z cebulą mielimy przez maszynkę o małych oczkach.
  • 2. Mieszamy całość z jajami i przyprawami do smaku. Do średniej wielkości keksówki wysmarowanej masłem i oprószonej bułka tartą wykładamy masę. Pieczemy przez godz w 180 stopniach bez termoobiegu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować