Pasztet ”z rosołu”

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 8 osób

Większość z Nas po prostu wyrzuca mięso z rosołu. A szkoda bo z porcji rosołowej można stworzyć wiele pysznych potraw, między innymi pasztet z dodatkiem warzyw z rosołu.

  • 10 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 1 porcja rosołowa ( z niedzielnego rosołku )

    1 opalona cebula z rosołu

    1 ugotowana marchew z rosołu

    1 jajko

    1 płaska łyżka przyprawa do pasztety NMR

    1/2 łyżeczki soli

    1 łyżka bułki tartej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rosół Pasztet

Pasztet ”z rosołu” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mięso oddziel od kości. Wrzuć do malaksera

    2. Resztę składników dodaj do mięsa w malakserze. Całość zmiksuj na jednolita masę

    3. Masę wyłóż do keksówki ( u mnie silikonowa) i piecz około 60 minut w 185 stopniach
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować