pasztet z mięsa z rosołu

  • wyświetlono: 3160 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 0

To przepis dla wszystkich miłośników rosołu którzy niewiedzą co później zrobić z wygotowanym i bez smaku mięsem. Szybko łatwo a przedewszystkim smacznie i zdrowo

  • 30min

Składniki

Mieso z rosołu ( mniej wiecej pół kurczaka bądź więcej)
2 bułki
6 jaj
1 Szklanka rosołu
Szczypta ziela jałowca
Odrobinę magii
Sól
Pieprz
Słodka papryka

Sposób przygotowania przepisu:

pasztet z mięsa z rosołu

  • 1. Oddzielamy mięso od kości. Całość wraz ze skórką i chrząstkami mielimy na maszynce (przystawka o najdrobniejszych oczkach). Do zmielonego mięsa dodajemy namoczoną bułkę i jajka dokładnie mieszamy aż powstanie jednolita masa. Następnie dodajemy szklankę rosołu, magi, pół łyżeczki zmielonego owocu jałowca oraz sól i pieprz do smaku. Powstałą masę wykładamy do wczesniej przygotowanego naczynia żaroodpornego wysmarowanego smalcem. Posypujemy papryką i pieczemy ok 40 min w temp 175 stopni.

Porady

Najlepszy efekt uzyskamy gdy masa będzie konsystencji lekko lejącej dlatego gdy widzisz że jest zbyt sucha dodawaj jeszcze rosołu. Dzięki takiej konsystencji pasztet bedzie wilgotny i dobry do smarowania.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumięso z rosołuPasztet

Komentarze

Podobne przepisy

Pasztet

Dodane przez: rzelkazag

Pasztet z mięsa rosołowego

Często zostaje mi mięso z niedzielnego...

pasztet z dodatkiem soczewicy

Dodane przez: mirka772

Pasztet z mięsa i soczewicy

idealnie pasuje do świeżego chleba...

Domowy pasztet

Dodane przez: anka1988

Domowy pasztet z mięsa mielonego

Moja rodzina uwielbia go na kanapki.

pasztet z mięs mieszanych

Dodane przez: iziona

Wielkanocny pasztet z mięs mieszanych

Wielkanocny bo z jajem i obowiązkowy...

Pasztet z mięsa rosołowego z boczkiem

Dodane przez: Joanna Kryla

Pasztet z mięsa rosołowego z boczkiem

Często mamy problem co zrobić z...

pasztet

Dodane przez: ania-gotuje

Pieczony Pasztet z mieszanego mięsa

Pyszny, kremowy, łatwy do krojenia....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE