Pasztet z patisona

4.46 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotowaniem zajmuje się mama, bo ja studiuję. Czasami uda mi się jednak przyrządzić coś dobrego.

Składniki:

  • ● 3 szkl. startych na tarce o dużych oczkach patisonów
    ● 3 cebule
    ● 3 jajka
    ● 20 dag startego żółtego sera
    ● olej
    ● 1,5 szkl. bułki tartej lub mąki kukurydzianej
    ● natka pietruszki
    ● przyprawy: przyprawa uniwersalna, curry, pieprz, czosnek granulowany, mielona papryka
Wystaw ocenę:

4.46 (184 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z patisona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy i kroimy
    w małą kostkę. Szklimy na rozgrzanym
    oleju. Wkładamy patisona,
    chwilę dusimy. Studzimy.
  • 2. Do warzyw dodajemy żółtka,
    ser, bułkę tartą, posiekaną natkę,
    przyprawy oraz ok. 1/2 szkl.
    oleju. Białka ubijamy, delikatnie
    mieszamy z masą. Pieczemy
    ok. godziny w 180 °C.

Porady

Zamiast z patisona pasztet można przygotować z cukinii.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Patison

Notka redakcyjna

PPK_05-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować