Kotlety z patisona

  • wyświetlono: 2879 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Szybkie i tanie danie na piątkowy obiad :-) Patisony, wyglądające, jak UFO, szczególnie przypadną do gustu dzieciom. Kotleciki delikatne, chrupiące... Danie z Podlasia.

aczp1
  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki

- patison (młode, zielone okazy, które mają delikatną skórkę): 2 sztuki
- jaja: 2 sztuki
- mąka: 6 łyżek
- bułka tarta: 6 łyżek

Sposób przygotowania przepisu:

Kotlety z patisona

  • 1. Patisony kroimy w poprzek na plasty grubości ok 1 cm, obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej, smażymy na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor.
    Podajemy z ulubionymi sosami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latojajapatisonyregionalne_dania

Komentarze

Podobne przepisy

Kotlety z płatków owsianych.

Dodane przez: Pyszne Kaprysy

KOTLETY Z PŁATKÓW OWSIANYCH

Wspaniały pomysł na wege kotlety...

rolada z kotletów schabowych

Dodane przez: capri

rolada z kotletów schabowych

Fajny i bardzo smaczny pomysł na...

image-12r2ith

Dodane przez: gosia56

Kotlety mielone z rzodkiewką

Bardzo lubimy kotlety mielone...

Kotlety z kalafiora

Dodane przez: ViktoriaX_X

Kotlety z kalafiora

Pyszne i zdrowe kotlety w kilka...

Kotlety z ja

Dodane przez: nadia180

Kotlety z jaj

Synek uwielbia kotlety. Za jajkami...

Patisony w sosie musztardowym

Dodane przez: RedakcjaPP

Patisony w sosie musztardowym

Od lat zajmuję się domem. Co roku...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE