PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Leczo z patisonahttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0008/14/leczo-z-patisona.jpeg61124112http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/leczo-z-patisona
2 średnie patisony
3 kolorowe papryki
20 dkg fasolki szparagowej
2 cebule
1 koncentrat pomidorowy
2 laski dobrej kiełbasy
sól, pieprz
1 łyżka sosu chili
1 mini papryczka chili
słodka papryka, zioła prowansalskie
Sposób przygotowania przepisu:
Leczo z patisona
1.
Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać pokrojoną w półplasterki kiełbasę i smażyć około 10 minut. Z fasolki odkroić w końcówki i pokroić na mniejsze kawałki. Patisony wydrążyć i obrać ze skórki, jeśli jest twarda, a następnie pokroić w kostkę. Warzywa dodać do kiełbasy, podlać około szklanką wody i dusić około 20 minut. Do lecza dodać koncentrat rozmieszany z 2/3 szklanki wody oraz przyprawy i sos chili. Gotować 5 minut. Dodać paprykę pokrojoną w średnią kostkę i gotować jeszcze 10-15 minut. Smacznego :)
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze