Leczo z patisona

  • wyświetlono: 105 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

W tym roku w naszym ogródku królują patisony :)

DSC_2816
  • 6 porcje
  • 90min
  • Łatwy

Składniki

2 średnie patisony
3 kolorowe papryki
20 dkg fasolki szparagowej
2 cebule
1 koncentrat pomidorowy
2 laski dobrej kiełbasy
sól, pieprz
1 łyżka sosu chili
1 mini papryczka chili
słodka papryka, zioła prowansalskie

Sposób przygotowania przepisu:

Leczo z patisona

  • 1. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać pokrojoną w półplasterki kiełbasę i smażyć około 10 minut. Z fasolki odkroić w końcówki i pokroić na mniejsze kawałki. Patisony wydrążyć i obrać ze skórki, jeśli jest twarda, a następnie pokroić w kostkę. Warzywa dodać do kiełbasy, podlać około szklanką wody i dusić około 20 minut. Do lecza dodać koncentrat rozmieszany z 2/3 szklanki wody oraz przyprawy i sos chili. Gotować 5 minut. Dodać paprykę pokrojoną w średnią kostkę i gotować jeszcze 10-15 minut. Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

leczopaprykakiełbasatania kuchniajesieńpatison

Komentarze

Podobne przepisy

Leczo najlepiej leczy głód. :)

Dodane przez: Nulek

LECZO z ryżem

Mniej typowy przepis na leczo,...

Leczo z dynią

Dodane przez: Skotka

Leczo z dynią

Leczo inne niż wszystkie. Dzięki...

Leczo z czerwoną fasolą

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Leczo z czerwoną fasolą

Lekko wzbogacona wersja tradycyjnego...

Leczo z cukinii

Dodane przez: bogusia82

Leczo z cukinii

Tradycyjne węgierskie danie z warzywami...

Leczo z marchewką

Dodane przez: Goszka

Leczo z marchewką

Klasyczne leczo tym razem z dodatkiem...

filet z kurczaka z patisonem

Dodane przez: RedakcjaPP

Filet z kurczaka z patisonem

Patisony uprawiam na działce.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE