Pasztet z cukinii z kaszą jaglaną

3.6 (5 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Nie sądziłam, że to będzie takie pyszne!:) Pasztet z cukinią i kaszą jaglaną - na zimno na kanapki, jako dodatek do mięsa lub samodzielne danie obiadowe - podane z sałatką smakuje najlepiej!

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 200 g kaszy jaglanej
    1 kg cukinii
    2 marchewki
    4 jajka
    1 duża cebula
    sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

3.6 (5 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z cukinii z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy. Marchew ścieramy na najmniejszych oczkach tarki, cebulę kroimy w kostkę.
  • 2. Cukinię ścieramy na wiórki, posypujemy 1/2 łyżeczki soli, mieszamy, odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie przekładamy cukinię na sitko i dokładnie odciskamy z nadmiaru wody.
  • 3. Kaszę, cukinię, marchew, jajka i przyprawy dokładnie ze sobą mieszamy. Przekładamy do foremek (u mnie 2 foremki 23x10cm) dość mocno ugniatając by masa była zwarta. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować