Pasztet z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinię obrać. Jeśli przerośnięta wykroić miąższ z pestkami. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach, odcisnąć z nadmiaru soków. Ser również zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek drobno pokroić. Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
W misce połączyć cukinię, pieczarki, ser, cebulę, czosnek, zioła i przyprawy.
Następnie wsypać bułkę tartą i dodać żółtka. Wszystko razem wymieszać.
Na końcu dodać ubitą pianę z białek.
Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką keksówki. Piec w nagrzanym piekarniku do temp. 180°C przez ponad godzinę, aż się przyrumieni.
Komentarze