Pasztet drobiowy

4.5 (162 ocen)

Domowy pasztet jest najlepszy bo wiemy co jemy.

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa drobiowego ja miałam gulaszowe
    20 dag wątróbki drobiowej
    1 duża cebula
    5 pieczarek
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka oleju
    10 dag masła
    przyprawy
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet drobiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pasztet z pieczarkami 1. Cebulę pokroić na ćwiartki i razem z całymi pieczarkami zrumienić na oleju, następnie zdjąć z patelni, a na tłuszczu podsmażyć pokrojone na mniejsze kawałki mięso drobiowe i wątróbkę do mięsa dodać 1 łyżeczkę pieprzu ziołowego i 1/2 łyżeczki suszonego tymianku. Kiedy mięso i warzywa wystygną przełożyć je do blendera, dodać pokrojone w kostkę masło, czosnek pokrojony w plasterki i dokładnie całość zmiksować na jednolitą pastę na koniec pasztet doprawić solą, pieprzem prawdziwym i niewielka ilością majeranku.
    Przygotowany pasztet przełożyć do słoiczka i schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować