Pasta z jajek, sera żółtego ze smażoną cebulką

4.5 (144 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna pasta jajeczna ze smażoną cebulką. Można przygotować ją na śniadanie lub kolację. Najlepiej podać ze świeżym i chrupiącym pieczywem. Smacznego życzę.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
    pół małej cebuli
    10 dag twardego sera żółtego
    3 łyżki majonezu
    olej do smażenia
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
    pół pęczka szczypiorku
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Jajko Dodatki Pasty Ser

Pasta z jajek, sera żółtego ze smażoną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i drobno kroimy, następnie smażymy na oleju do miękkości i zrumienienia, odsączamy z nadmiaru tłuszczu i studzimy.
    Ugotowane jajka obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ser żółty ścieramy na tarce o małych oczkach. Umyty i osuszony szczypiorek drobno siekamy.
    Wszystkie składniki mieszamy z majonezem przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
    Pastę podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki.
    Smacznego życzę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jajka Ser żółty Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować