Pyszna pasta jajeczna ze smażoną cebulką. Można przygotować ją na śniadanie lub kolację. Najlepiej podać ze świeżym i chrupiącym pieczywem. Smacznego życzę.
30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
5 jajek ugotowanych na twardo
pół małej cebuli
10 dag twardego sera żółtego
3 łyżki majonezu
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
pół pęczka szczypiorku
Pasta z jajek, sera żółtego ze smażoną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obieramy i drobno kroimy, następnie smażymy na oleju do miękkości i zrumienienia, odsączamy z nadmiaru tłuszczu i studzimy.
Ugotowane jajka obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ser żółty ścieramy na tarce o małych oczkach. Umyty i osuszony szczypiorek drobno siekamy.
Wszystkie składniki mieszamy z majonezem przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
Pastę podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki.
Smacznego życzę.
Komentarze