Pasta twarogowa z awokado i pistacjami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną pastę do kanapek. Zrobiona ze zdrowego awokado z dodatkiem sycącego twarogu oraz pistacji doda nam energii i nasyci na długo. Polecam podawać ze świeżym pieczywem.Smacznego

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 spore, dojrzałe awokado
    100 g twarogu chudego
    1 łyżka soku z limonki
    2 łyżki oleju
    garść pistacji bez soli, obranych
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta twarogowa z awokado i pistacjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado przekrajamy na pół, wyjmujemy pestkę a następnie za pomocą łyżeczki wyjmujemy miąższ ze skórki do miseczki. Skrapiamy awokado sokiem z limonki i ugniatamy widelcem na papkę. Potem dodajemy pokruszony twaróg, olej oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy dokładnie. Pistacje bardzo drobno siekamy i dodajemy do pasty. Mieszamy. Gotową pastę przechowujemy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Pistacje Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować