Pasta na kanapki z makreli i jajek

3.67 (3 ocen)

  • 2 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Lubicie swojskie pasty na kanapki ? Mam dla was dziś jedną z wielu moich propozycji na pyszne smarowidło - pastę do chleba na śniadanie czy kolację

  • 2 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 puszek po 170 g fileta z makreli w oleju,

    1 pęczek szczypioru,

    4 jajka rozmiar M,

    0,5 łyżeczki soli drobnej,

    2 szczypty pieprzu białego,

    3 spore łyżki majonezu,

    1 łyżeczka musztardy sarepskiej
Wystaw ocenę:

3.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta na kanapki z makreli i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pasta 1. Do miski przełożyć makrelę wcześniej wylewając z niej olej, dodać drobno pokrojony szczypior, jajka ugotowane na twardo pokrojone lub przepuszczone przez sitko którego używamy do robienia sałatki. Szczypior posolić i lekko palcami uciskać aby go zmiękczyć, następnie dodać majonez, musztardę oraz pieprz biały. Wszystko dokładnie wymieszać za pomocą widelca do uzyskania masy i połączenia się wszystkich składników ze sobą. Gotową masę przełożyć do szczelnie zamkniętego pojemnika można przechowywać do trzech dni o ile ustoi i nie zjedzą jeszcze w ten sam dzień
  • pasta 2. Tak wykonana pasta nie dość że jest smaczna to jeszcze ładnie prezentuje się na kanapkach, na nią można użyć ulubionych dodatków na przykład cebuli, papryki, ogórka kiszonego czy kto co lubi. Takie kanapki świetnie sprawdzą się na różnego rodzaju przyjęciach ale nie tylko ponieważ najważniejsze aby rodzina była zachwycona a u mnie są ponieważ uwielbiają takiego rodzaju pasty
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować