Mus z makreli i jajek na kanapki

  • wyświetlono: 414 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 1

Ten mus robię z makreli wędzonej, która jest za słona lub bez smaku. Po doprawieniu mam smaczne smarowidło do pieczywa.

123
  • 4 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

3 ugotowane na twardo jajka
1 wędzona makrela
1 cebula
sól i pieprz do smaku
2 łyżki majonezu
Dodatkowo:
warzywa wedle uznania
pieczywo

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Mus z makreli i jajek na kanapki

  • jk1. Jajka obieram, kroję na mniejsze kawałki, dodaję do nich obraną ze skóry i ości makrelę, majonez, posiekaną cebulę, miksuję blenderem , doprawiam solą i pieprzem, mieszam. Mus podaję z warzywami i pieczywem.

Porady

Tak przygotowany mus można podać na imprezie np. na krakersach.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Jajkaśniadaniemusmakrela
 

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta z wędzonej makreli z jajkiem i cebulką

Dodane przez: migotka28

Pasta z wędzonej makreli z jajkiem i cebulką

Pyszna pasta na kanapki.

pasta z makreli z orzechami

Dodane przez: BOŻENA ZIARNO

Śniadaniowa pasta z makreli z jajkiem i...

prosta zdrowa , sycąca smaczna...

Pasta z makreli i jajek

Dodane przez: Izabela77

Pasta z makreli i jajek

Pasty są dobre zarówno na śniadanie...

image-25mw228

Dodane przez: Apetyczna babeczka

Pasta z wędzonej makreli z jajkiem i jogurtem...

Pysznie i zdrowo, chleb akurat...

Pasta z makreli i smażonego pora (na kanapki)

Dodane przez: Armi As

Pasta z makreli i smażonego pora (na kanapki)

Został mi mały kawałek pora. Za...