Mus z makreli i jajek na kanapki

  • wyświetlono: 315 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Ten mus robię z makreli wędzonej, która jest za słona lub bez smaku. Po doprawieniu mam smaczne smarowidło do pieczywa.

123
  • 4 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

3 ugotowane na twardo jajka
1 wędzona makrela
1 cebula
sól i pieprz do smaku
2 łyżki majonezu
Dodatkowo:
warzywa wedle uznania
pieczywo

Sposób przygotowania przepisu:

Mus z makreli i jajek na kanapki

  • jk1. Jajka obieram, kroję na mniejsze kawałki, dodaję do nich obraną ze skóry i ości makrelę, majonez, posiekaną cebulę, miksuję blenderem , doprawiam solą i pieprzem, mieszam. Mus podaję z warzywami i pieczywem.

Porady

Tak przygotowany mus można podać na imprezie np. na krakersach.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Jajkaśniadaniemusmakrela
 

Komentarze

Podobne przepisy

pasta z makreli z orzechami

Dodane przez: BOŻENA ZIARNO

Śniadaniowa pasta z makreli z jajkiem i...

prosta zdrowa , sycąca smaczna...

Pasta z makreli i jajek

Dodane przez: Izabela77

Pasta z makreli i jajek

Pasty są dobre zarówno na śniadanie...

image-25mw228

Dodane przez: Apetyczna babeczka

Pasta z wędzonej makreli z jajkiem i jogurtem...

Pysznie i zdrowo, chleb akurat...

Pasta Z Makreli Z Jajkiem I Serkiem Twarogowym

Dodane przez: gotowanietoproste

Pasta Z Makreli Z Jajkiem I Serkiem Twarogowym

Ta pasta jest szybka w przygotowaniu...

Pasta do pieczywa

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Pasta do pieczywa z jajek i wędzonej makreli

Smaczna i prosta w przygotowaniu...