Pasta z makreli i jajek
- wyświetlono: 4976 |
- dodany do książki kucharskiej: 1 |
- polecenia: 0
Kilka prostych składników i już mamy pyszną pastę na chleb.
Składniki
filet z makreli w oleju (puszka 170 g)2 jajka
1/2 małej czerwonej cebuli
2 łyżki musztardy
1 łyżka posiekanego koperku
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania przepisu:
Pasta z makreli i jajek
- 1. Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Następnie obieramy je i drobno kroimy. Filet z makreli odsączmy z oleju (nie musi być dokładnie), dodajemy go do miski lub kładziemy na talerzu razem z jajkami i rozgniatamy z nimi przy pomocy widelca.
- 2. Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy wraz z koperkiem i musztardą do pasty. Wszystko razem dokładnie mieszamy i na koniec doprawiamy solą oraz pieprzem.
Porady
Zamiast fileta z makreli można wykorzystać fileta ze śledzia z puszki.
Podobne przepisy
Dodane przez: Ela Ślązak
Pasta z makreli wędzonej z jajkiem i ogórkiem
Idealna pasta na śniadanie lub...
Dodane przez: slodkokwasnakuchnia
Pasta do pieczywa z jajek i wędzonej makreli
Smaczna i prosta w przygotowaniu...
Dodane przez: Apetyczna babeczka
Pasta z wędzonej makreli z jajkiem i jogurtem...
Pysznie i zdrowo, chleb akurat...
Komentarze