Pasta z makreli i jajek

  • wyświetlono: 4824 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Kilka prostych składników i już mamy pyszną pastę na chleb.

laNika

Składniki

filet z makreli w oleju (puszka 170 g)
2 jajka
1/2 małej czerwonej cebuli
2 łyżki musztardy
1 łyżka posiekanego koperku
sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta z makreli i jajek

  • 1. Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Następnie obieramy je i drobno kroimy. Filet z makreli odsączmy z oleju (nie musi być dokładnie), dodajemy go do miski lub kładziemy na talerzu razem z jajkami i rozgniatamy z nimi przy pomocy widelca.
  • 2. Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy wraz z koperkiem i musztardą do pasty. Wszystko razem dokładnie mieszamy i na koniec doprawiamy solą oraz pieprzem.

Porady

Zamiast fileta z makreli można wykorzystać fileta ze śledzia z puszki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumama_mnie_nauczylaJajkapastaśniadaniemakrelado_chlebana_chlebmakrela-wedzona

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta na chleb z makreli wędzonej i jajek

Dodane przez: Bożena1960

Pasta na chleb z makreli wędzonej i jajek

Prosta, smaczna, bez większego...

Pasta do pieczywa

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Pasta do pieczywa z jajek i wędzonej makreli

Smaczna i prosta w przygotowaniu...

Pasta z makreli wędzonej

Dodane przez: Ela Ślązak

Pasta z makreli wędzonej z jajkiem i ogórkiem

Idealna pasta na śniadanie lub...

image-25mw228

Dodane przez: Apetyczna babeczka

Pasta z wędzonej makreli z jajkiem i jogurtem...

Pysznie i zdrowo, chleb akurat...

pasta kanapkowa z makreli i jajek

Dodane przez: zlotko

Pasta kanapkowa z makreli i jajek

fantastyczna w smaku!

image-13c36cx

Dodane przez: Kasia_S

Pasta z makreli wędzonej, jajek i musztardy

Idealna na kanapki oraz na krakersy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE