Pasta na chleb z boczku wędzonego

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna pasta na chleb, szybkie i łatwe przygotowanie. Smakuje jak metka.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • boczek wędzony bez skóry, żeber i chrząstek 50 dag
    łyżka oliwy z oliwek, lub inna oliwa
    ulubione zioła do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta na chleb z boczku wędzonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta na chleb z boczku wędzonego. 1. Boczek kroimy w dużą kostkę i mielimy przez sitko 3-4 mm. Zmielony boczek polewamy łyżką oliwy z oliwek i wyrabiamy, dobrze wyrobiona pasta lepiej się
    smaruje na chlebie. Każdy może sobie doprawić do smaku czym chce. Przechowujemy w lodówce w sposób pokazany na zdjęciu, miseczkę z pastą przykrywamy folią i w ten sposób umieszczamy do lodówki żeby zapachu w lodówce nie było.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować