Pasta z wędzoną makrelą i suszonymi pomidorami

5 (2 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

W połączeniu z pieczywem świetnie sprawdzi się jako sycące i smaczne śniadanie. Można ją przechowywać w lodówce przez kilka dni.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 nieduża wędzona makrela (ok. 150 g)
    1 opakowanie puszystego serka śmietankowego (ok. 150 g)
    3 suszone pomidory z zalewy
    2 łyżki keczupu
    1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Pasta z makreli

Pasta z wędzoną makrelą i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę obrać ze skóry i ości. Pomidory pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać widelcem. Podawać z pieczywem lub krakersami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela wędzona Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować