Pyszna, lekka sałatka z orzechowym akcentem, podkreślonym miodowo-musztardowym dressingiem. Jest bogata w różnorodne smaki, które idealnie ze sobą współgrają. Doskonale smakuje z chrupiącą bagietką lub paluszkami grissini.
15 min
Dla 2 osób
Składniki:
Sałatka:
1 opakowanie miksu sałat (120 g)
100 g sera feta
6 sztuk pomidorów suszonych z zalewy
ok. 20 połówek orzechów włoskich
4 pomidorki koktajlowe
Dressing miodowo - musztardowy:
4 łyżeczki miodu
2 łyżeczki łagodnej musztardy
4 łyżeczki oliwy z oliwek
4 łyżeczki soku z cytryny
po szczypcie soli i pieprzu
Sałatka z serem feta, orzechami i dressingiem miodowo-musztardowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sałaty myjemy, osuszamy i układamy w salaterce. Na sałacie układamy: pokrojoną w kostkę fetę, pomidory suszone pokrojone w paski, posiekane orzechy oraz pomidorki koktajlowe pokrojone na ćwiartki. Składniki dressingu dokładnie mieszamy. Tuż przed podaniem polewamy sałatkę dressingiem. Sałatkę polecam podawać z grissini lub grzankami.
Komentarze