Sałatka z serem feta, orzechami i dressingiem miodowo-musztardowym.

3 (4 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Pyszna, lekka sałatka z orzechowym akcentem, podkreślonym miodowo-musztardowym dressingiem. Jest bogata w różnorodne smaki, które idealnie ze sobą współgrają. Doskonale smakuje z chrupiącą bagietką lub paluszkami grissini.

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Sałatka:
    1 opakowanie miksu sałat (120 g)
    100 g sera feta
    6 sztuk pomidorów suszonych z zalewy
    ok. 20 połówek orzechów włoskich
    4 pomidorki koktajlowe

    Dressing miodowo - musztardowy:
    4 łyżeczki miodu
    2 łyżeczki łagodnej musztardy
    4 łyżeczki oliwy z oliwek
    4 łyżeczki soku z cytryny
    po szczypcie soli i pieprzu
Wystaw ocenę:

3 (4 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z serem feta, orzechami i dressingiem miodowo-musztardowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałaty myjemy, osuszamy i układamy w salaterce. Na sałacie układamy: pokrojoną w kostkę fetę, pomidory suszone pokrojone w paski, posiekane orzechy oraz pomidorki koktajlowe pokrojone na ćwiartki. Składniki dressingu dokładnie mieszamy. Tuż przed podaniem polewamy sałatkę dressingiem. Sałatkę polecam podawać z grissini lub grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy włoskie Feta Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować