Pasta jajeczno tuńczykowa

5 (154 ocen)

  • 20 min

Moje dzieci bardzo lubią tak przygotowane smarowidło z rybką szczególnie na śniadanie z pieczywem pszennym i kubkiem gorącej herbaty..

  • 20 min

Składniki:

  • 6 jaj wiejskich
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    50 g sera żółtego-edamski
    1/2 cebuli
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka ziołowej musztardy
    1 pęczek natki pietruszki
    sól pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Pasta jajeczno tuńczykowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mieszamy składniki 1. Jajka gotujemy na twardo,przelewamy zimną wodą obieramy ze skorupek i całkiem zimne ścieramy na tarce jarzynowej tak samo ścieramy żółty ser,tuńczyka osączamy z zalewy rozdrabniamy widelcem dodajemy do jajek,natkę pietruszki myjemy i drobniutko siekamy tak samo cebulkę ,łączymy z majonezem oraz musztardą doprawiamy do smaku solą i pieprzem,wymieszać schłodzić w lodówce i podawać z chlebkiem pszennym lub bagietką .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować