Pasta jajeczno – twarogowa z warzywami i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszne smarowidło na kanapki z jaj, twarogu, warzyw oraz grzybów, z przyjemnym aromatem przypraw korzennych i ziół. Wieloskładnikowa pasta świetnie nadaje się także jako farsz np. do wytrawnych naleśników.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka ugotowane na twardo
    200 g kremowego serka twarogowego
    100 g obranej marchewki
    100 g obranej białej cebuli
    200 g oczyszczonych pieczarek
    2 łyżki oliwy lub oleju
    1 łyżeczka majeranku suszonego
    1 łyżeczka tymianku suszonego
    1 łyżeczka całych owoców kolendry
    1 łyżeczka całych ziaren białej gorczycy
    3 suszone jagody jałowca
    3 kulki ziela angielskiego
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty do chleba

Pasta jajeczno – twarogowa z warzywami i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta jajeczno – twarogowa z warzywami i pieczarkami 1. Owoce kolendry, gorczycę, jagody jałowca i ziele angielskie uprażyć w suchym rondelku, a następnie utrzeć w moździerzu.
  • Pasta jajeczno – twarogowa z warzywami i pieczarkami 2. W garnku rozgrzać oliwę/olej, dodać startą na grubych oczkach tarki jarzynowej marchewkę oraz posiekane cebulę i pieczarki, wsypać suszone zioła – składniki smażyć 10 min, co jakiś czas mieszając.
    Do wystudzonej zawartości garnka dołożyć obrane ze skorupek i pokrojone w kostkę jajka, wsypać prażone przyprawy. Całość dokładnie wymieszać i połączyć z serkiem. Pastę doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować