Pasta jajeczna z rzeżuchą i chrzanem

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smaczna pasta jajeczna na każde śniadanie. Można z powodzeniem pastę podać np.na świąteczne Wielkanocne śniadanie, bo jest lekka i delikatna.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka ugotowane na twardo
    3 łyżki majonezu Winiary
    duży pęczek wyrośniętej rzeżuchy
    1 płaska łyżeczka chrzanu
    sól
    pieprz świeżo mielony.
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty Pasta jajeczna

Pasta jajeczna z rzeżuchą i chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pasta jajeczna 1. Ugotowane i obrane jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach lub drobno kroimy.
    Świeżą rzeżuchę zetnij ,posiekaj i dodaj do reszty składników. Całość wymieszaj z chrzanem i majonezem. Na koniec dopraw do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowaną pasta smarujemy pieczywo.

Porady

Ostrość można regulować chrzanem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Jajka Rzeżucha

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować