Pasta jajeczna z rzeżuchą

  • wyświetlono: 452 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Szybka i pyszna wiosenna pasta do chleba, z jajek z dodatkiem rzeżuchy.

portret

Składniki

4 jajka
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy
szczypta soli
garść rzeżuchy

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta jajeczna z rzeżuchą

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Kroimy na kawałki, dodajemy jogurt, majonez i musztardę, miksujemy blenderem na gładką masę.
  • 2. Do masy jajecznej dodajemy posiekaną rzeżuchę (trochę zostawiamy do dekoracji), doprawiamy szczyptą soli do smaku. Podajemy jako dodatek do pieczywa.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakiJajkarzeżuchaśniadaniekolacjapasta do chlebapasta do pieczywadodatek do chleba

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta jajeczna z rzodkiewką i rzeżuchą

Dodane przez: AnetaJ

Pasta jajeczna z rzodkiewką i rzeżuchą

Bardzo szybka do przygotowania,...

Pasta jajeczna z brokułami

Dodane przez: Klaudia0318

Pasta jajeczna z brokułami

Pyszne połączenie jajek z chrupiącym...

Pasta jajeczna z kukurydzą

Dodane przez: AnetaJ

Pasta jajeczna z kukurydzą

Pasta jajeczna to pyszny dodatek...

image-1s0rwbj

Dodane przez: monika016

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Kiedy nie mamy ochoty na ser i...

image-109p8p7

Dodane przez: JulkaTomeczek

Pasta jajeczna z szynką

Taką pastę robię moim dzieciom...

Pasta jajeczna z wędzoną makrelą

Dodane przez: JulkaTomeczek

Pasta jajeczna z wędzoną makrelą

Doskonała pasta na kanapki

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE