Pasta jajeczna z rzeżuchą

  • wyświetlono: 2060 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 1

Bardzo smaczna pasta na śniadanie, idealna do kanapek. Pasta jest niedroga i szybko się ją przygotowuje. Z resztą warto hodować rzeżuchę przez cały rok i dodawać ją do różnych potraw.

AnetaJ

Składniki

5 jajek
3-4 łyżki rzeżuchy
2 łyżki szczypiorku
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu greckiego
Sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta jajeczna z rzeżuchą

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i drobno kroimy. Następnie dodajemy do jajek posiekany szczypiorek, rzeżuchę, majonez i jogurt, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakiJajkarzeżuchapasta do kanapekPasta jajeczna z rzeżuchą

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Dodane przez: joanna30

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Idealna pasta do kanapek do szkoły...

Pasta jajeczna z korniszonem

Dodane przez: JustKuchcik

Pasta jajeczna z korniszonem

Popularna pasta jajeczna z dodatkiem...

Pasta jajeczna z rzodkiewką i rzeżuchą

Dodane przez: AnetaJ

Pasta jajeczna z rzodkiewką i rzeżuchą

Bardzo szybka do przygotowania,...

Pasta jajeczna z kukurydzą

Dodane przez: AnetaJ

Pasta jajeczna z kukurydzą

Pasta jajeczna to pyszny dodatek...

Pasta jajeczna z brokułami

Dodane przez: Klaudia0318

Pasta jajeczna z brokułami

Pyszne połączenie jajek z chrupiącym...

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Dodane przez: joanna30

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Taka pasta to świetny dodatek do...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE