Pasta jajeczna z rzeżuchą

5 (148 ocen)

Bardzo smaczna pasta na śniadanie, idealna do kanapek. Pasta jest niedroga i szybko się ją przygotowuje. Z resztą warto hodować rzeżuchę przez cały rok i dodawać ją do różnych potraw.

Składniki:

  • 5 jajek
    3-4 łyżki rzeżuchy
    2 łyżki szczypiorku
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu greckiego
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (148 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty Pasta jajeczna

Pasta jajeczna z rzeżuchą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i drobno kroimy. Następnie dodajemy do jajek posiekany szczypiorek, rzeżuchę, majonez i jogurt, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Rzeżucha

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować