Pascha Wielkanocna z likierem

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pascha smakuje wyśmienicie.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 litr mleka 3,2%
    0,5 litra śmietany 36% lub 18%
    4 jajka
    2 łyżeczki cukru
    Dodatkowo:
    200 gram masła naturalnego
    1,5 szklanki cukru pudru
    3 łyżki likieru z białej czekolady, można pominąć lub dać inny likier
    aromat pomarańczowy lub inny ulubiony
    dowolna dekoracja
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Sernik na zimno Desery Pascha

Pascha wielkanocna z likierem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę zmiksować z jajkami i cukrem.
    Zagotować mleko i mieszając wlewać śmietanę z jajkami. Gotować stale mieszając ok.10 minut.
    Gdy masa się zwarzy jeszcze mieszać, aż wytrąci się twaróg. Niech trochę postoi. Odcedzić przez gazę na sicie.
    Zostawić niech tak ocieka minimum 3 godziny.
    Następnie zmiksować masło z cukrem pudrem i stopniowo dodawać twarożek. Na koniec dodać likier i aromat
    Przełożyć do salaterki wysłanej folią spożywczą a po schłodzeniu wyjąć i dowolnie udekorować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować