Paprykowo-soczewicowe ślimaczki z rukolą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To wspaniała przekąska może również stać się wspaniałym lunchem.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka =250 ml

    Składniki ciasta naleśnikowego:
    1 szklanka mleka
    ¾ szklanka gazowanej wody mineralnej
    1 szklanka mąki pszennej
    2 jaja
    Kilka łyżek oleju rzepakowego

    Farsz :
    2 duże papryki czerwone
    1 duża Cebula biała
    1,5 szklanki ugotowanej czerwonej soczewicy
    Sól, pieprz
    Olej rzepakowy
    Ostra papryka w proszku
    2 ząbki czosnku
    Ponadto: 100 gram rukoli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Paprykowo-soczewicowe ślimaczki z rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotuj naleśniki: składniki ciasta zmiksuj i odstaw na 15 minut. Następnie usmaż cienkie naleśniki.
  • 2. Przygotuj farsz: papryki umyj, oczyść z gniazd nasiennych, pokrój na mniejsze cząstki, ziołami i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 15-20 minut, aż będzie miękka. Cebulę, czosnek obierz, pokrój i usmaż osobno na oleju. Następnie ostudź paprykę i zmiksuj ją razem z soczewicą, czosnkiem i cebulą. Wsyp też przyprawy do smaku. Farszem posmaruj naleśniki, zwijaj w rulony i potnij na kawałki. Wyłóż powstałe ślimaczki na rukolę
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rukola Soczewica

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować