Paprykarz z wędzonym pstrągiem i kaszą pęczak

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Domowy paprykarz z wędzonym pstrągiem, kaszą pęczak, włoszczyzną i przecierem pomidorowym smakuje po prostu pysznie zarówno na gorąco od razu po przygotowaniu, jak i na zimno jako smarowidło do kanapek.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g kaszy pęczak jęczmiennej
    500 g włoszczyzny pokrojonej w zapałkę
    cebula czerwona
    gałązka lubczyku
    nać selera
    250 g wędzonego pstrąga (waga czystego mięsa)
    2-3 łyżki oleju rzepakowego
    500 g passaty pomidorowej
    200 g koncentratu pomidorowego
    sól
    pieprz
    pieprz ziołowy
    papryka ostra
    papryka słodka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Pasty Paprykarz

Paprykarz z wędzonym pstrągiem i kaszą pęczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę pęczak gotujemy w osolonym wrzątku z dodatkiem masła.
    Warzywa dusimy na oleju. Do uduszonych warzyw dodajemy passatę pomidorową, jeśli lubimy wyrazisty pomidorowy smak dodajemy również koncentrat pomidorowy, dusimy razem jeszcze kilka minut. Wsypujemy posiekaną nać selera i lubczyk. Dodajemy ugotowany pęczak i rozdrobnioną rybę. Całość doprawiamy do smaku przyprawami. Paprykarz jest pyszny od razu po przygotowaniu więc można jeść go na gorąco, a to co zostanie przekładamy do słoików i jemy po wystudzeniu z chlebem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza pęczak Papryka Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować