Smarowidło z wędzonym pstrągiem i chrzanem

4.49 (177 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Delikatny a zarazem wyrazisty dodatek do chleba sprawi, że z przyjemnością wstaniesz na śniadanie

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - serek kremowy np. Philadelphia: 125 gramów
    - chrzan se słoiczka: 3 łyżeczki
    - wędzony pstrąg: 125 gramów
    - sok z 1/2 cytryny: 1 sztuka
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - szczypiorek: 0.5 pęczka
    - sól i pieprz do smaku: 1 ząbek
Wystaw ocenę:

4.49 (177 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki Pasty

Smarowidło z wędzonym pstrągiem i chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W miseczce mieszamy serek, chrzan, posiekany szczypiorek, oliwę z oliwek oraz sok z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec pstrąga rwiemy na średnie kawałki (takie na 2 kęsy) i mieszamy razem delikatnie aby nadal zachować strukturę kremowej mazi przeplatanej kawałkami ryby. Podajemy schłodzone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Pstrąg Ryby Serek Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować