Bardzo aromatyczny, domowy paprykarz z mnóstwem zdrowych warzyw i wędzonym łososiem. Idealny do świeżej pajdy chleba. Polecam, szczególnie miłośnikom ryb i domowego gotowania.
PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Paprykarz z wędzonym łososiemhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0003/21/e716766791dc6d4beae8753ea87881ed4aee33b5.jpeg24723296http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/paprykarz-z-wedzonym-lososiem-3
250 gr wędzonych brzuszków z łososia
1 torebka ryżu białego (100 gr)
3 marchewki
6 dużych pieczarek
1 kopiasta łyżka przecieru pomidorowego
1 kopiasta łyżka ricotty
1 łyżeczka soli cebulowej (może być zwykła lub czosnkowa)
1 łyżeczka wędzonej słodkiej papryki (może być zwykła)
½ łyżeczki suszonego czosnku
2 łyżki masła
Sól do gotowania ryżu
Sposób przygotowania przepisu:
Paprykarz z wędzonym łososiem
1.
Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu w osolonym wrzątku.
Pieczarki i marchewki obrać ze skórek i potrzeć na tarce o dużych oczkach. Masło roztopić na głębokiej patelni dodać warzywa i pokrojonego w małe kawałki łososia. Smażyć do miękkości warzyw. Dodać przecier pomidorowy oraz przyprawy: sól cebulowa, wędzona słodka papryka i suszony czosnek. Dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę przesmażyć.
Do miski wsypać ryż oraz mieszankę warzywno-rybną. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać łyżkę ricotty i ponownie wymieszać. Schłodzić w lodówce i podawać np. na kromce chleba.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze