Paprykarz z ryb mieszanych

3.75 (4 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Dziś chciałam podzielić się z Wami przepisem na pyszny paprykarz z ryb mieszanych. Paprykarz posmakował całej mojej rodzince myślę że i wam się przepis spodoba.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ryby ok. 1, 2 kg , (u mnie leszcz i szczupak)
    marchewki 3 szt,
    pietruszka 1 szt,
    seler 1/4 szt,
    cebula 2 szt,
    ząbki czosnku 3,
    papryka czerwona 2 szt,
    papryka żółta 2 szt,
    olej 1 szkl,
    przecier pomidorowy 1 słoiczek,
    keczup 1 słoiczek,
    pomidory krojone 1 słoik,
    ryż ugotowany na sypko 100 g,
    sól do smaku,
    pieprz świeżo mielony do smaku,
    chili w proszku do smaku,
Wystaw ocenę:

3.75 (4 ocen)

Zobacz również:

Pasta jajeczna

Paprykarz z ryb mieszanych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wrzącej wody włożyć ryby i gotować na małym ogniu około 30 minut.
    Następnie wyjąć ości , a mięso przepuścić przez maszynkę.
    Cebulę oraz czosnek po obraniu pokroić w kostkę a następnie włożyć na rozgrzany olej.
    Gdy cebula się zeszkli dodać starte na dużych oczkach warzywa.
    Papryki po oczyszczeniu pokroić w kostkę i dodać do warzyw.
    Do warzyw dodać puszkę pomidorów i dusić około 30 minut.
    Następnie dodać zmielone ryby i dusić kolejne 35 minut.
    Na samym końcu dodać przyprawy, przecier pomidorowy , keczup oraz ugotowany na sypko ryz.
    Wszystko dokładnie wymieszać , a następnie gorący paprykarz włożyć do czystych słoików i pasteryzować 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Leszcz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Gotowanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować