zalewa do ryb smażonych

  • wyświetlono: 825 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Pyszne rybki w zalewie octowej. Co zrobić jak mąż przyniesie znowu porcje złowionych płotek lub leszczy? Smażę je i przechowuję w słoikach a potem razem zjadamy je z chlebem.

ala
  • 4 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

Porcja na dwa słoiki 1 litrowe
Zalewa:
3 szklanki wody
1 szklanka octu 10%
2 łyżki cukru
1 paska łyżeczka soli
Ziele angielskie
Liść laurowy
Dodatkowo:
2 cebule
2 łyżki oliwy
I oczywiście oczyszczone ryby

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

zalewa do ryb smażonych

  • zalewa octowa do ryb smażonych1. Ryby przyprawić solą ,pieprzem i usmażyć tylko w mące.
    Zagotować z podanych składników zalewę, dodając ocet na końcu.
    Cebulę pokroić w krążki, lekko zeszklić, wrzucić do wrzątku zalewy aby się dwa razy przewróciły.
    Ryby zalać przestudzoną zalewą, pozostawić na 4-5 dni aby się przegryzły .Mogą stać w słoikach w chłodnym miejscu ok.2 tygodni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

rybysmażonezalewaoctowa
 

Komentarze

Podobne przepisy

marynata na mięsie

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Marynata pomarańczowo-kminkowa do mięs

Uwielbiam komponować nowe marynaty...

Dodane przez: pierniczkowo

Marynata do pieczonego boczku

Aromatyczna ostro-słodkawa marynata.

Dodane przez: flowerka3

Marynata do mięs

Sprawdza się w takich mięsach...

image-1i4phix

Dodane przez: deptusia

marynata winno-cynamonowa do mięsa wieprzowego...

jak widać marynatę do mięsa można...

kurczak

Dodane przez: agnes

marynata do kurczaka

lubie ekspetymentowac w kuchni...

Marynata do kurczaka

Dodane przez: Konto nieaktywne

Marynata do kurczaka

Mięso zdecydowanie lepiej smakuje,jeśli...