Papryka w musztardzie

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Papryka w sosie musztardowym doskonały dodatek do pieczonych mięs, kiełbaski z grilla , kanapek z wędlina.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 12 sztuk pięknych papryk czerwonych
    Zalewa nr.1:
    1 szklanka cukru
    1 szklanka wody
    2 łyżki cukru
    1 łyżka soli
    5 liści laurowych
    10 kulek pieprzu
    2 kulki ziela
    Zalewa nr.2:
    2 musztardy sarepskie
    2 musztardy delikatesowe
    300 ml.oleju
    2 łyżki miodu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Papryka w musztardzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę obrać pokroić w grubszą kostkę.
    Wszystkie składniki zalewy nr.1 zagotować, włożyć do niej paprykę i gotować 5 minut od momentu zagotowania. Mieszany od czasu do czasu.
    Zalewę wylać, paprykę wystudzić.
    Składniki zalewy nr.2 przekładamy do miski, mieszamy dokładnie trzepaczką aby dobrze połączyć składniki. Zimną paprykę przekładamy do zalewy. Napełniamy sałatką wyparzone słoiki.
    Pasteryzujemy 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda Papryka Przyprawy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować