Papryka w musztardzie po Chorwacku

  • wyświetlono: 6296 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Jest świetnym dodatkiem do mięs, wędlin. A z pieczonym boczkiem smakuje obłędnie

nella1
  • 1 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

Składniki:
12 papryk kolorowych
125 ml octu 10%
125 ml wody
1 łyżka cukru
1/2 łyżki soli
pieprz w ziarnach ( 10 ziaren)
liście laurowe (4-5 sztuk)
300 g musztardy można dać dowolną (ja użyłam Dijon )
125 ml oleju

Sposób przygotowania przepisu:

Papryka w musztardzie po Chorwacku

  • 1. Paprykę pokroić w słupki.
    Ocet, wodę, cukier, pieprz, liście laurowe mieszamy do rozpuszczenia cukru i wlewamy do garnka z papryką. Doprowadzamy do zagotowania na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. Gotujemy około 5 minut. Paprykę odcedzamy z zalewy i studzimy. Musztardę mieszamy z olejem. Mieszamy musztardę widelcem lub trzepaczką i wlewamy olej małymi porcjami. Zimną paprykę mieszamy z musztardą. Słoiki wyparzamy i napełniamy papryką.Zakręcamy w wkładamy do lodówki lub w chłodne ciemne miejsce. Smacznego

Porady

Jeżeli nie mamy możliwości przechowania słoików w ciemnym i chłodnym miejscu możemy je zawekować czas 15 minut

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

przetwory na zimę

Komentarze

Podobne przepisy

Chrupiące kiszone rzodkiewki

Dodane przez: Jola1977-1977

Chrupiące kiszone rzodkiewki

Wszelkie kiszonki są bardzo zdrowe...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Kiszony kalafior z czerwonym buraczkiem

Kalafiora z czerwonymi buraczkami...

Domowa Vegeta

Dodane przez: Kasia Pichci

Domowa przyprawa uniwersalna

Większość z nas przygotowuje ją...

Marynata do mięsa na grilla

Dodane przez: Iwona75

Marynata do mięsa na grilla

Orientalna marynata do mięs na...

gotowe mięsko

Dodane przez: ziutula

Karkówka "Marynata Klasyczna" na zimno do...

kupna kiełbasa nie ma szans przy...

Sałatka

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Sałatka warzywna z ogórkami i kapustą

Porą zimową brakuje na witamin...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE