Papryka marynowana z gorczycą w słoikach

4.99 (192 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

marynowana dwukolorowa papryka z gorczycą - prosta i smaczna-polecam

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 4 średnie, twarde czerwone papryki
    3 srednie twarde zółte papryki
    Składniki na zalewę octową
    3szklanki wody
    3\4 szklanki octu
    2 średnie cebule pokrojone w piórka
    1 łyżka soli
    1 łyżeczka cukru
    10 ziarenek pieprzu
    4 listki laurowe
    4-6 ziarnka ziela angielskiego
    1 płaska łyżeczka gorczycy
    1 \2 łyzeczki curry
    1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki
Wystaw ocenę:

4.99 (192 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Papryka marynowana

Papryka marynowana z gorczycą w słoikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Papryki myjemy, osuszamy, pozbawiamy gniazd nasiennych.
    Kroimy wzdłuz na paski .
    2. Przygotowujemy zalewę.
    Wlewamy wodę, ocet, wrzucamy pokrojone cebule, wsypujemy przyprawy i zagotowujemy.
    Słoiczki wyparzamy gorącą wodą .
    Paprykę układamy ciasno do słoiczków, zalewamy gorącą marynatą octową i dobrze zakręcamy słoiki.
    Słoiki pasteryzujemy w dużym garnku (dno wykładamy scierczka, zalewamy woda do 3\4 ich wysokosci) przez około 7-10 minut. Potem ostroznie wyjmyjemy , układamy do góry dnem by ostygły:)Przechowujemy w piwnicy:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować