Papryka konserwowa bez pastreryzacji

4.4 (171 ocen)

  • 20 min

Jest smaczna i szybko się ją robi. Mi najbardziej smakuje z czerwonej papryki.

  • 20 min

Składniki:

  • 1kg czerwonej papryki
    Zalewa na 3,5 l wody:
    2 łyżki soli
    1 szkl. octu
    1 szkl. cukru
    10 kulek ziela angielskiego
    15 ziarenek pieprzu
    5 listków laurowych
    łyżka gorczycy
    10 ząbków czosnku
    3 duże baldachy kopru
    po 1 łyżce oliwy na słoik
Wystaw ocenę:

4.4 (171 ocen)

Zobacz również:

Bezy Przetwory

Papryka konserwowa bez pastreryzacji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zalewa do papryki 1. Paprykę umyć, oczyścić i ew. sparzyć. (ja nie sparzam). Pokroić w zależności od wielkości albo na ćwiartki albo na paski.
  • papryka bez pasteryzacji 2. Z podanych składników zrobić zalewę, jak się zagotuje włożyć do niej paprykę. Gotować ok. 15 min. (do porżaądanej miękkości).
  • papryka bez pasteryzacji 3. Słoiki wymyć i wyparzyć, Nakładać gorącą paprykę, zalewać wrzącą zalewą io oliwą, zakręcać i studzić odwrócone do góry dnem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować