Papryka konserwowa bez pastreryzacji

  • wyświetlono: 44719 |
  • dodany do książki kucharskiej: 11 |
  • polecenia: 0

Jest smaczna i szybko się ją robi. Mi najbardziej smakuje z czerwonej papryki.

Henryka
  • 20min

Składniki

1kg czerwonej papryki
Zalewa na 3,5 l wody:
2 łyżki soli
1 szkl. octu
1 szkl. cukru
10 kulek ziela angielskiego
15 ziarenek pieprzu
5 listków laurowych
łyżka gorczycy
10 ząbków czosnku
3 duże baldachy kopru
po 1 łyżce oliwy na słoik

Sposób przygotowania przepisu:

Papryka konserwowa bez pastreryzacji

  • zalewa do papryki1. Paprykę umyć, oczyścić i ew. sparzyć. (ja nie sparzam). Pokroić w zależności od wielkości albo na ćwiartki albo na paski.
  • papryka bez pasteryzacji2. Z podanych składników zrobić zalewę, jak się zagotuje włożyć do niej paprykę. Gotować ok. 15 min. (do porżaądanej miękkości).
  • papryka bez pasteryzacji3. Słoiki wymyć i wyparzyć, Nakładać gorącą paprykę, zalewać wrzącą zalewą io oliwą, zakręcać i studzić odwrócone do góry dnem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilzdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakipaprykaPrzetworyprzepis miesiącabez pasteryzacji

Komentarze

Podobne przepisy

Papryka konserwowa

Dodane przez: dagita

Papryka konserwowa z cebulą

Przepis na tą paprykę mam od teściowej....

Papryka konserwowa

Dodane przez: danusia19671

Papryka konserwowa

Papryka wychodzi smaczna i chrupiąca

.

Dodane przez: Anitka0804

Ogórki konserwowe bez pasteryzowania

Pyszne chrupiące ogórki bez pasteryzowania,...

image-16igvr3

Dodane przez: Kasia_S

Papryka konserwowa

tak przygotowana papryka idealnie...

papryka konserwowa

Dodane przez: mariosylwia

Papryka konserwowa

:-) Gorąco polecam (-:

papryka konserwowa

Dodane przez: Maggie79

PAPRYKA KONSERWOWA

Dzisiaj proponuje coś… z czego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE