Papryka konserwowa

  • wyświetlono: 3775 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 1

Przepis dostałam od babci, ta papryka najbardziej smakuje mojemu mężówi

20200303_195300

Składniki

3 kg papryki
3 l wody
1/2 l octu 10%
10 łyżek cukru
3 łyżki soli
10 ziaren ziela angielskiego
5 liści laurowych
20 ziaren pieprzu

Sposób przygotowania przepisu:

Papryka konserwowa

  • 1. Papryki umyć, oczyścić i pokroić w paski. Ułożyć ciasno w słoikach. Z podanych składników ugotować zalewę. Zalać paprykę przestudzoną zalewą zalewą, słoiki szczelnie zakręcić , pasteryzować przez ok 30 min. od chwili zagotowania się wody. Po wyjęciu z wody odwrócić wieczkiem na dół i zostawić aż do ostygnięcia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakiszkola_babcimama_mnie_nauczylapaprykaPrzetworypapryka na zimępapryka_konserwowapapryka do sloika

Komentarze

Podobne przepisy

image-16igvr3

Dodane przez: Kasia_S

Papryka konserwowa

tak przygotowana papryka idealnie...

papryka konserwowa

Dodane przez: mariosylwia

Papryka konserwowa

:-) Gorąco polecam (-:

papryka konserwowa

Dodane przez: Maggie79

PAPRYKA KONSERWOWA

Dzisiaj proponuje coś… z czego...

papryka konserwowa

Dodane przez: majka190382

PAPRYKA KONSERWOWA

Z przepisu mojej Babci, któremu...

PAPRYKA KONSERWOWA

Dodane przez: anusia

PAPRYKA KONSERWOWA

Sprawdzony przepis!Idealna na kanapki...

Szybka papryka konserwowa

Dodane przez: MonikaW

Szybka papryka konserwowa

Papryka konserwowa to klasyk polskich...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE