PAPRYKA KONSERWOWA

  • wyświetlono: 3096 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Papryka konserwowa to jeden z moich ulubionych przetworów. Robi się ją łatwo i szybko a zjadać można w różnej postaci. Pasuje do obiadu, do kanapek, jako dodatek do sałatek lub po prostu jako przystawka.

okulewicza
  • 120min

Składniki

- 2,5 kg papryki (mogą być różne kolory)
- 1 szklanka 10 % octu
- 1 szklanka cukru
- sól
- kilka cebul
- ziele angielskie
- gorczyca biała
- listki laurowe
- pieprz czarny ziarenka
- olej rzepakowy

Sposób przygotowania przepisu:

PAPRYKA KONSERWOWA

  • 1. 1. Paprykę oczyść, pokrój, posól i odstaw na około 1 godzinę, aby zmiękła. Cebulę obierz i pokrój na talarki.
  • 2. 2. Przygotuj zalewę: 3 szklanki wody, 1 szklankę octu 10%, 1 szklankę cukru i 1 łyżkę soli zagotuj i przestudź.
  • 3. 3. Do słoika włóż 1 talarek cebuli, 3 ziarenka ziela angielskiego, ćwierć łyżeczki gorczycy, 1 średni listek laurowy oraz 6 ziarenek pieprzu czarnego.
  • 4. 4. Następnie włóż do słoika paprykę układając ją dość ciasno i zalej zalewą. Dodatkowo do każdego słoika wlej 1 łyżeczkę oleju rzepakowego.
  • 5. 5. Zakręć słoiki i pasteryzuj 15-20 min (duże słoiki 25 min).

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmakipapryka

Komentarze

Podobne przepisy

papryka konserwowa

Dodane przez: mariosylwia

Papryka konserwowa

:-) Gorąco polecam (-:

papryka konserwowa

Dodane przez: Maggie79

PAPRYKA KONSERWOWA

Dzisiaj proponuje coś… z czego...

Papryka

Dodane przez: Benjaminka26

Papryka konserwowa

Przepis jest prosty, a papryka...

papryka konserwowa

Dodane przez: majka190382

PAPRYKA KONSERWOWA

Z przepisu mojej Babci, któremu...

PAPRYKA KONSERWOWA

Dodane przez: anusia

PAPRYKA KONSERWOWA

Sprawdzony przepis!Idealna na kanapki...

Szybka papryka konserwowa

Dodane przez: MonikaW

Szybka papryka konserwowa

Papryka konserwowa to klasyk polskich...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE