PAPRYKA KONSERWOWA

  • wyświetlono: 2495 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Sprawdzony przepis!Idealna na kanapki lub jako dodatek do obiadu.

  • 90min

Składniki

- 1 kg papryki czerwonej ( może być także zielona lub żółta )
- 3 szklanki wody
- 1/4 szklanki octu 10%
- 30 g soli
- 20 g cukru
- liście laurowe
- ziele angielskie
- gorczyca
- olej

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

PAPRYKA KONSERWOWA

  • 1. Wodę , ocet , sól i cukier zagotować i odstawić do przestudzenia.
  • 2. Paprykę umyć, oczyścić , pokroić na grube paski i ułożyć w słoikach blisko
    siebie.
  • 3. Do każdego słoika dodać po jednym liściu laurowym , po dwa ziarenka ziela angielskiego i po pół łyżeczki gorczycy.
  • 4. Słoiki zalać ostudzoną zalewą, następnie dodać po pół łyżeczki oleju do każdego z nich.
  • 5. Dobrze zakręcić i pasteryzować około 8-10 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmaki
 

Komentarze

Podobne przepisy

papryka konserwowa

Dodane przez: mariosylwia

Papryka konserwowa

:-) Gorąco polecam (-:

Papryka konserwowa

Dodane przez: dagita

Papryka konserwowa z cebulą

Przepis na tą paprykę mam od teściowej....

Papryka

Dodane przez: Benjaminka26

Papryka konserwowa

Przepis jest prosty, a papryka...

papryka konserwowa

Dodane przez: Maggi79

PAPRYKA KONSERWOWA

Dzisiaj proponuje coś… z czego...

Szybka papryka konserwowa

Dodane przez: MonikaW

Szybka papryka konserwowa

Papryka konserwowa to klasyk polskich...

papryka bez pasteryzowania

Dodane przez: Henryka

Papryka konserwowa bez pastreryzacji

Jest smaczna i szybko się ją robi....